Talma Wonen + Zorg Talma Wonen + Zorg

Wonen zoals thuis: veilig en vertrouwd. Soms kunt u (tijdelijk) niet langer thuis blijven wonen. Dan bent u welkom op één van onze locaties: Talma Haven of Talma  Het Dok. Op beide locaties ontvangt u alle service en zorg die u wilt. 

 

Kleinschalig Wonen

In de huiskamers van het Kleinschalig Wonen komen onze bewoners dagelijks samen om activiteiten te ondernemen. De bewoners creëren op deze manier een dagritme, stimuleren elkaar om mee te doen aan activiteiten en ontmoeten elkaar. Zorgmedewerkers ondersteunen de cliënten daarbij. Iedere bewoner beschikt daarnaast over een eigen appartement met daarin een eigen sanitaire ruimte. 

 

‘Wij vinden het belangrijk dat u de ruimte heeft om te leven zoals u het wilt.’

 

 

De dienstverlening van Talma Urk richt zich primair op de doelgroep ouderen met een somatische of psychogeriatrische aandoening. Om in aanmerking te komen voor opname in Talma Haven of Het Dok, heeft u een indicatie nodig. Deze kunt u aanvragen via het Servicepunt in Talma Haven, 681735. Uw indicatie-aanvraag wordt naar het CIZ (Centraal bureau voor Indicatie Zorginstellingen) verstuurd, dat vervolgens een afspraak met u maakt voor een gesprek bij u thuis. Aan de hand van dit bezoek wordt besloten of u een indicatie toegewezen krijgt voor opname.

Tijdens het gesprek geeft u een voorkeur aan voor de zorgaanbieder (instelling waar u opgenomen wilt worden). Uw indicatie wordt door het CIZ naar de instelling van uw voorkeur verstuurd. De instelling neemt vervolgens contact met u op over de verdere procedure.

 

 

Aanbod

De zorgcentra van Talma Urk liggen midden in een jonge wijk met veel woon- en winkelvoorzieningen voor ouderen.

Kosten

Wat kost de dienstverlening van Talma Urk en wat krijgt u vergoed?

Faciliteiten

In beide zorgcentra worden ook andere diensten aangeboden.

Wachtlijst

Talma Urk heeft op dit moment een korte wachtlijst van 12 personen. Voor deelname aan de dagverzorging is geen wachtlijst. Voor Thuiszorg is geen wachtlijst.