Wethouders Gerrit Post en Freek Brouwer onthulden afgelopen vrijdag (9 oktober) het bouwbord aan De Hofstee voor de nieuwbouw van onze derde locatie. Hiermee is bouwfase 2 officieel van start! 

Na een periode van circa vijf jaar aan voorbereidingen, gaat het nu echt gebeuren en kan de nieuwbouw beginnen. In de afgelopen maanden vonden er al de nodige graafwerkzaamheden plaats, in de komende 15 maanden zal De Hofstee gestalte krijgen. De Hofstee wordt een modern seniorencomplex met 40 seniorenwoningen, 24 WLZ-zorgappartementen, een hospice, fysio-groepsruimte met behandelruimte, brasserie en dagbestedingsruimte met wijkfunctie. Het woon-zorgconcept is erop gericht dat bewoners:

  • elkaar makkelijk kunnen ontmoeten
  • elkaar kunnen ondersteunen waar mogelijk
  • de keuze hebben om aan welzijnsactiviteiten te kunnen deelnemen
  • minder snel vereenzamen
  • de intentie zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen met zorg aan huis
  • ook bij intensievere zorgbehoefte thuis kunnen blijven wonen

 

De ambitie is dat de bewoners van De Hofstee, minder snel een beroep hoeven te doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, aangezien woningen ontworpen en gerealiseerd worden om ‘langer’ zelfstandig thuis wonen ook echt mogelijk te maken. De gebouwen waar zich de appartementen bevinden kenmerken zich door licht en openheid. Zo heeft De Hofstee een groot atrium. Het atrium geeft het gebouw een open karakter en biedt op de begane grond tevens ruimte voor gezellige zitjes en hoekjes waar mensen onder het genot van een kopje koffie elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast biedt het atrium de mogelijkheid om activiteiten voor de bewoners en de buurt te organiseren. 

Het ‘hart’ van de locatie wordt gevormd door de verbinding tussen de twee woongebouwen. Vanuit deze plek heeft men toegang tot de dagbesteding, brasserie, het wijkcentrum en de tuin. In het wijkcentrum kunnen bewoners van de locatie, maar ook omwonenden uit de buurt een kopje koffie drinken en eventueel een lunch of een warme maaltijd nuttigen. Een en ander om het ontmoeten te stimuleren. De ‘Tuinkamer’ is een ruimte voor dagbesteding en kan gereserveerd worden door bewoners om bijvoorbeeld hun verjaardag te vieren. De gebouwen zijn goed toegankelijkheid voor mensen die minder mobiel zijn.

Het gebouw wordt verder gasloos. Middels warmte- en koudeopslag wordt er verwarmd ’s winters en gekoeld in de zomer. Verder komen er op het hoofdgebouw ruim 300 zonnepanelen. Alle appartementen zijn voorzien van branddetectie en vanuit alle woningen kan worden gecommuniceerd met de zorg. Diverse domotica technieken zijn aanwezig ter ondersteuning bij een toenemende zorgvraag.